Lanfor Utveckling AB

Klicka här för att redigera underrubrik

Ny produkt under utveckling

Lanfor Utveckling AB har utvecklat och patentsökt ett flexibelt magnetfäste för takhängda produkter som behöver tas ned för t.ex. batteribyte eller utbyte av skyltmaterial. Den stora fördelen är att man står på golvet och sätter upp/tar ned produkter utan att behöva kliva upp på stol eller stege eller t.o.m. använda skylift. Magnetfästet finns i prototyputförande för stor brandvarnare (upp till 100 mm), liten brandvarnare (upp till 45 mm) och för skyltupphängning av föremål med vikt upp till 2 kg.


En fästplatta monteras i taket med skruv, dubbelhäftande tejp eller med en magnetisk bottenplatta för tak av stål. Det flexibla fästet tas sedan ned respektive sätts upp med hjälp av ett verktyg som klarar takhöjder på upp till 6 m.


För butiker ger magnetfästet möjlighet att använda tidigare outnyttjat exponeringsutrymme och att kunna variera sin skyltning frekvent utan att riskera fallolyckor. Ökad försäljning och förbättrad arbetsmiljö på samma gång!


För personal som yrkesmässigt arbetar med underhåll och batteribyten på brandvarnare eller annan elektronisk utrustning i tak medför bestämmelserna i Arbetsmiljöverkets föreskrift för stegar och bockar att stegarna blir svårtransporterade på grund av kraven på plattform och skyddsräcke.

Det patentsökta magnetfästet medger kontroll och nedtagning av brandvarnare utan stol eller stege.


 

Det patentsökta magnetfästet medger nedtagning av skyltmaterial utan stol eller stege.

Magnetfästet är konstruerat, utvecklat och patentsökt av Lanfor Utveckling AB